wie zijn wij

onze filosofie

 

wellbevinden is een éénmanspraktijk voor psychologische en psychotherapeutische hulp die gebruik maakt van de eigen kracht van mensen, ook wanneer je alle vertrouwen in jezelf bent kwijt geraakt en de toekomst niet meer helder is. Wij gaan samen met jou op zoek naar wie je bent, wat voor jou belangrijk is en wat je wensen en behoeften zijn. Daarbij willen wij zo veel mogelijk gebruik maken van de hulpbronnen in jouw eigen omgeving. Naast afspraken overdag bieden we ook de mogelijkheid tot afspraken in de avonduren. Je bent welkom bij ons in de praktijk, maar er bestaat ook de mogelijkheid, dat ik bij jou langs kom. We leveren liever maatwerk, dan alleen te grijpen naar vaststaande protocollen. Bij ons ben jij de regisseur van je eigen behandeling en zijn wij de partners die je daarbij willen ondersteunen. Zo ben jij ook degene, die besluit of je iemand (een partner, familielid of vriend) een keer of vaker mee wilt nemen op gesprek

 

Aad Renalda (jan 1955)

 

Erkend klinisch psycholoog en psychotherapeut. Lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) en vereniging voor EMDR en vanaf 1981 werkzaam in de GGZ als psycholoog en behandelaar.

 • BIG registratienr: 59049177716 (beroepsgroep psychotherapeuten) 
 • BIG regsitratienr: 39049177725 (beroepsgroep psychologen)
 • specialisme: klinisch psycholoog

Naast werkzaam in praktijk Wellbevinden ben ik tevens werkzaam bij GGZ Oost-Brabant op de forensische poliklinieken in Oss en Helmond.

Voordeel van deze kleine praktijk is, dat je niet allerlei verschillende mensen treft tijdens een intake of later naar een andere behandelaar wordt verwezen. Ook wachttijden zijn veel korter dan je bij de grotere GGZ-instellingen vaak aantreft. Tenslotte is er ook een grotere mate van flexibiliteit. Het nadeel is echter ook duidelijk: Als je liever met een vrouw praat of als je merkt, dat de "onderlinge klik" er niet is. Vaak is dan opnieuw overleg met de huisarts belangrijk. Ik zal je in dat geval ook helpen met het zoeken naar een andere oplossing, mogelijk bij mijn collega-psychologen aangesloten bij de zorggroep Noordelijke Maasvallei

 

Samenwerking

 

 

Psychische problemen hangen soms samen met lichamelijke klachten (en andersom) en dan kan een aanpak op meerdere terreinen effectief zijn. Hierbij kun je denken aan afspraken bij de fysiotherapeut voor het aanleren van ontspanningsoefeningen of voedingsadviezen van de diëtiste of voorschrijven van medicatie door de huisarts of een psychiater. Indien er sprake is van een gecombineerde behandeling, wil ik graag overleggen met de andere disciplines; dit zal ik alleen maar doen na jouw expliciete (schriftelijke) toestemming.
Ook vind ik het belangrijk om contact met je huisarts te onderhouden (zowel telefonisch als schriftelijk), dit om hem/haar op de hoogte te houden van je situatie, maar ook om een goede afstemming te hebben onderling. Ook bij een plotselinge crisis speelt de huisarts (of huisartsenpost) altijd een belangrijke rol.

Ook onderhoud ik een intensieve samenwerking met stichting Uitblinkers, een kleinschalige zorgonderneming gericht op het bieden van ambulante, individuele ondersteuning bij GGZ problematiek en/of gedragsstoornissen. Met deze stichting werk ik nauw samen om zo gericht mogelijk de hulpraag van de cliënt te kunnen beantwoorden. Stichting Uitblinkers wordt gefinancieerd via gemeente of PGB. Voor meer info: www.hulpvanuitblinkers.nl

en tenslotte:

Ik ben aangesloten bij de Psyzorggroep Noordelijke Maasvallei, een samenwerkingsverband van GZ-psychologen,    psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters. (www.psygroepmaasvallei.nl)

 

welke problemen en klachten?

 

 

 

Hieronder staat een overzicht van problemen en klachten die door mij te behandelen zijn. Je kunt altijd contact met me opnemen om te overleggen of je behandeling passend is.

 • Depressiviteit: somberheid, heb nergens meer zin in, niet meer kunnen genieten, waardeloos voelen, niet lekker in je vel zitten.
 • Angstklachten: paniek, faalangst, straatvrees, sociale fobie, angst voor ernstige ziekten, overmatig piekeren.
 • Psychotische klachten: wantrouwen, dingen waarnemen of denken, die (voor anderen) geen werkelijkheid zijn
 • Dwangmatigheid: (zinloze) gedachten of handelingen herhalen zich steeds weer en ze zijn moeilijk of niet te stoppen
 • Traumatische herinneringen en klachten: snel weer pijnlijke en angstige belevingen ervaren van vroegere gebeurtenissen, slecht slapen
 • Relatieproblemen: crisis in de relatie of juist het ontbreken van spanning
 • Persoonlijkheidsproblemen: Karaktertrekken die telkens weer leiden tot teleurstelling in de omgang met anderen, op het werk of op andere plekken
 • Onverklaarde lichamelijke klachten: bijvoorbeeld hoofdpijn, slaapproblemen, maagpijn, migraine of hyperventilatie waarvoor geen duidelijke medische oorzaak te vinden is.
 • Identiteitsproblemen: twijfel over wie je bent en wat je doet, onzekerheid, laag zelfbeeld, blijven vastzitten in (oude) patronen waardoor contact met anderen minder makkelijk verloopt.
 • Werkgerelateerde klachten: overspannenheid, burn out.

Voor meer informatie over psychische klachten kijk op: www.psychischegezondheid.nl/psychowijzer

Wachttijd

Op dit moment neem ik zowel mensen in behandeling met een verwijzing voor Specialistische GGZ als mensen met een verwijzing voor Generalistische Basis GGZ.

 Aanmeldingswachttijd: (dit is de wachttijd van het moment dat de cliënt contact opneemt met de zorgaanbieder voor een afspraak en de datum dat de intake plaatsvindt).

   Deze bedraagt momenteel max 10 weken

Behandelingswachttijd: (dit is de wachttijd vanaf het moment van intake tot aan de start van de behandeling).

   Er is geen behandelingswachttijd

De wachttijd is niet afhankelijk van waar je als cliënt verzekerd bent. Tevens is er met betrekking tot de wachttijd geen verschil tussen de hoofddiagnosegroepen (de klacht, waarvoor je je aanmeldt).

Datum van de laatste actualisatie van de bovengenoemde wachttijden: 03 januari 2020

 

“Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met mij, of je zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).”